Ontmoet gelijk gestemden

Hormonen

Serotonine

Serotonine is eigenlijk je natuurlijke antidepressivum. Serotonine, door velen beschouwd als de invloedrijkste neurotransmitter, houdt zich voornamelijk bezig met je humeur en je perceptie van de werkelijkheid. Verder wordt je eetlust, libido en zelfvertrouwen door deze stof beïnvloed. Hoewel serotonine een neurotransmitter is, komt deze overwegend uit het aminozuur tryptofaan in de darmen voort en slechts uit een fractie in de hersenen. Je darmgezondheid is dus nogal bepalend hoe jij je voelt. Is jouw serotoninegehalte op peil, dan ga je fluitend door het leven.

Met een overschot aan serotonine, met een te hoge hartslag als lelijkste uitwerking, zet je je leven op het spel. Zolang je geen drugs gebruikt, vermijd je dat gevaar. Een gemis aan serotonine komt door aanhoudende stress en/of een surplus aan verkeerde voeding, koffie, nicotine en alcohol echter geregeld voor, met alle nare klachten als gevolg: paniekaanvallen, laag zelfbeeld, chronische pijnen, obstipatie, spastische darm en dit is nog maar een topje van de ijsberg. Hoe op te lossen? Met tryptofaanrijke voeding als eieren, kaas, ananas, zalm, tofu, kalkoen, pompoen en sesamzaadjes bijvoorbeeld.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.