MENSEN

VIND JOUW HORMOONTHERAPEUT

WE STELLEN OP DEZE PAGINA ALVAST GRAAG EEN AANTAL THERAPEUTEN MET ERVARINGSDESKUNDIGHEID AAN JE VOOR...


GERICHT OP JOUW SPECIFIEKE KLACHTEN 

PMS, PCOS, ENDOMETRIOSE, OVERGEWICHT, OPVLIEGERS, ONGEWENSTE KINDERLOOSHEID, OEDEEM, MOE, SLAAPPROBLEMEN?

DARMKLACHTEN
ONGEWENSTE KINDERLOOSHEID
ZWANGERSCHAPCARRIÈRE, KINDEREN EN GEEN ENERGIE
PCOS
PMS
OVERGEWICHT
BURN-OUT
STRESSGERELATEERDE KLACHTEN
OVERGANGSKLACHTEN
HUIDKLACHTEN
LIPOEDEEM
BETERE SPORTPRESTATIES
BETERE VERSIE VAN JEZELF?

TERECHT KUNNEN BIJ DÉ IDEALE THERAPEUT GERICHT OP JOUW SPECIFIEKE KLACHT EN MET DEZELFDE ERVARING?  

ZOU DAT NIET GEWELDIG ZIJN?

ZE BEGRIJPEN WAT JE DOORMAAKT EN HEBBEN VAAK ZELF AL HUN HORMONALE PROBLEMEN OVERWONNEN!

Ervaringsdeskundigen

Het delen van je eigen ervaring als therapeut schept een band met je cliënt en is 50% garantie voor herstel.

Optimaal in kennis

Een Passie voor je werk als therapeut vraagt om kennis, je bent daarom nooit uitgeleerd.

Liefde voor het vak

De keuze voor een vakgebied als therapeut komt voort uit vele onbegrepen klachten, waar het reguliere circuit vaak geen raad mee weet.

BEN JE AFGESTUDEERD HORMOONTHERAPEUT?

Ben je geïntreseerd in bijscholingen, het bijwonen van onze live bijeenkomsten en wil je gebruik maken van ons platform voor het kenbaar maken van je expertise, trainingen en coaching aan de consument? Wordt dan lid. Een jaarabonnement is slechts een investering van € 595 en geeft je toegang tot: 

  • 2 geaccrediteerden bijscholingen online
  • 2 geaccrediteerde live bijenkomsten
  • Vermelding op de website pagina therapeuten
  • Contact met collega's
  • Gebruik van ons platform voor het geven van webinars, trainingen of advies
  • Het kenbaar maken van je expertise en doorverwijzing naar je persoonlijke trainingen
  • En wellicht vind je het leuk actief deel te nemen op ons Forum.

DARMKLACHTEN

Hormonen
IRENE VROMANS

IRENE VROMANS

Jaren geleden heb ik de diagnose PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) gekregen. Met de mededeling van de huisarts: ‘ik kan hier niets mee, kijk maar eens op internet wat je eraan kan doen’. Dat heb ik gedaan; daar staan wel heel veel goedbedoelde adviezen maar een oplossing voor mijn problemen vond ik niet. Ik besloot mijn eigen therapeut te worden en gerichte opleidingen te gaan volgen waarmee ik niet alleen mezelf maar ook anderen op de juiste weg kan helpen. Ik ben inmiddels afgestudeerd Orthomoleculair Therapeut gespecialiseerd in Darm en Hormoon Therapie. Door het gericht aanpassen van mijn voeding en leefstijl zijn mijn PDS klachten verdwenen, heb ik geen last meer van mijn huid, slaap ik beter en heb ik veel meer energie. Wat hebben je darmen en je hormonen met elkaar te maken? Nou alles, een gezonde darm is ‘goud waard’ voor je hormonen. Als je darmen en de andere spijsverteringsorganen hun werk niet goed doen heeft dat effect op je hele lichaam, ook op je hormonenbalans. Het verbeteren van de darmen is daarom vaak een eerste stap om je gezondheid te verbeteren. En als je darmen weer optimaal werken zal je merken dat ook je hormonale gezondheid sterk verbeterd is.

ONGEWENSTE KINDERLOOSHEID

KIMIKO KLEIMAN-BROEZE

KIMIKO KLEIMAN-BROEZE

ARTS EN HORMOONDESKUNDIGE


Als een zwangerschap uitblijft, wil je geen kostbare tijd verliezen met adviezen en behandelingen die je niet gaan helpen. Je wil voor jouw specifieke situatie de beste aanpak om zo snel mogelijk die positieve test in handen te hebben.

Tijdens mijn eigen kinderwens besloot ik niet alleen het reguliere traject in het ziekenhuis te belopen, maar daarnaast zelf de regie te nemen en aanvullende behandelingen en leefstijlaanpassingen te doen die de kans op zwangerschap zouden verbeteren. En met succes! Je kan zelf je kans op zwangerschap vergroten. Ik wil je daar graag bij helpen.

Ik ben Kimiko Kleiman-Broeze en het is mijn passie om mijn klanten te helpen bij het optimaliseren van hun kans op zwangerschap én ze de periode van kinderwens vol vertrouwen te laten ervaren.

In de afgelopen 10 jaar heb ik als vruchtbaarheidsarts al duizenden koppels bijgestaan bij het realiseren van hun kinderwens.

ZWANGERSCHAP

Hormoontherapeut
LINDA SEIJKENS

LINDA SEIJKENS

HORMOONTHERAPEUT EN ACT-COACH


Met passie en een brede blik coach ik mensen, met chronische ziektebeelden en psychische klachten, naar een rijk, zinvol en gezond leven. De mens bekijk ik vanuit een holistisch beeld met als achtergrond onze evolutionaire ontwikkeling. In mijn praktijk pas ik veel verschillende therapieën toe, zoals reflexzonetherapie, Acceptance & Commitment Therapie (ACT, psychosociale therapie), voeding, leefstijl, circadiaans ritme en kruidengeneeskunde. Hoewel iedereen in mijn praktijk welkom is, ligt mijn hart bij het ondersteunen van de jonge vrouw. Hiermee kan ik van betekenis zijn voor de vrouw zelf én voor het ongeboren kind. Naast individuele consulten organiseer ik regelmatig groepssessies. Ik merk dat de ervaringen die deelnemers met elkaar uitwisselen een hele mooie aanvulling is op de kennis die ik overdraag aan de cliënten.

CARRIÈRE, KINDEREN EN GEEN ENERGIE

Hormoontherapeut
INGE NAMMENSMA

INGE NAMMENSMA

Er zit een heel groot gat tussen het fantastische werk wat artsen doen en vage kwaaltjes waar ze vaak niks mee kunnen, maar die je levenskwaliteit wel flink kunnen beïnvloeden.

Wanneer je merkt dat je alles vrouw en mama je carrière en gezin niet meer goed kunt combineren, omdat je energievoorraad op raakt. Wil je natuurlijk weten waardoor dit wordt veroorzaakt. Tijdens mijn eigen zoektocht naar antwoorden in de reguliere geneeskunde ben ik ook zelf de regie gaan pakken in voeding en leefstijl. De reguliere geneeskunde kon niet verder helpen, maar ik boekte wel degelijk succes met voeding en leefstijlaanpassingen. Ik kreeg weer energie, voelde mij blijer en zelfverzekerder. 

Mijn naam is Inge Nammensma en ik help jou graag verder om gezondheid te combineren met carrière en/ of het gezinsleven. Het is ten slote zonde om je tijd te verdoen met vage kwaaltjes die je levenskwaliteit flink in de weg kunnen staan!

PCOS

Dietiste
SYLVIA VERDOOLD

SYLVIA VERDOOLD

Als ik terugkijk, had ik al vage klachten vanaf mijn puberteit. Ik werd ineens een stuk zwaarder en kreeg het niet goed voor elkaar om af te vallen. Een van mijn redenen om te gaan studeren voor diëtist. Ik probeerde zo gezond mogelijk te leven, volgens de maatstaven van wat ik geleerd heb. Maar ik kreeg vage klachten en ik ontwikkelde psoriasis, wat een auto-immuunziekte is.  Weer wat later in mijn leven ontdekte ik dat ik PCOS had. Rond mijn zwangerschap kwamen er problemen met mijn schildklier. Ook weer bijzonder, want de typische schildklierklachten herkende ik niet. Ik ging verder op onderzoek uit en na veel zoeken kwam ik erachter dat hormonen hier een rol in spelen. Geen arts die me dat ooit heeft verteld. Inmiddels ben ik al een tijdje psoriasis vrij, heb ik een regelmatige cyclus en heb ik geen problemen met mijn gewicht en schildklier. Ik ben de vrouw geworden die ik wil zijn. Ik voel me mooi, vitaal en krachtig. En zonder klachten.

Hormoontherapeut
ILSE VERWIJMEREN

ILSE VERWIJMEREN

Mijn naam is Ilse Verwijmeren en ik ben orthomoleculair adviseur, hormooncoach en afgestudeerd hormoontherapeut. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van darmklachten en hormonen die niet in balans zijn door PCOS.  De laatste jaren heb ik mezelf verdiept in gezondheid, voeding en leefstijl. Waarom? Ik had allerlei vage klachten als een opgeblazen buik, obstipatie, buikpijn, nooit menstrueren en ik vond dat niet normaal. Bij de huisarts en het ziekenhuis konden ze op dat moment niet zoveel voor mij betekenen. Er werd oplossingsgericht gewerkt: laxeerzakjes en als ik zwanger wilde worden kon ik terugkomen. Ik wilde graag de oorzaak aanpakken en ben daarom zelf op onderzoek uit gegaan door het lezen van artikelen, boeken en volgen van opleidingen. Nu wil ik andere graag helpen om de lange zoektocht naar oplossingen te voorkomen.

PMS

PCOS
MEREL VAN DE VELDEN

MEREL VAN DE VELDEN

"Een kort lontje, niet mezelf zijn, onzekerheid, afreageren op mijn omgeving en eetbuien. Ik ken ze. Van vroeger. Had ik maar geweten hoe dit kwam, dan had ik deze vervelden periodes niet ervaren." 

Ik heb hormonen vaak 'hormonsters' genoemd. Onterecht. Want hormonen zijn wonderlijk en regelen eigenlijk alles in ons lichaam. Maar ze moeten wel in de juiste verhoudingen zijn. Want, ja hormonen kunnen monster worden. En wij dan ook. Maar dat is niet nodig! Juist omdat ik nu de kennis heb hoe we hormonen vóór ons  kunnen laten werken in plaats van tegen ons wil ik dit met zoveel mogelijk dames delen. Zeker diegenen met terugkerende periodieke moodswings waarbij soms zelfs depressiviteit gediagnostiseerd word. Als je een regelmatige cyclus hebt, lekker in je vel zit en geen last hebt van de, geheel normale, hormonale schommelingen ligt de wereld aan jouw voeten. Bovendien maakt je dat aantrekkelijker, vruchtbaarder en wordt de kans op een kinderwens vergroot. Het hangt allemaal met elkaar samen, die hormonale disbalans.

OVERGEWICHT

CLAUDIA VESTERS

CLAUDIA VESTERS

Ben jij klaar voor jouw doorbraak naar de (h)eerlijke ‘dieetvrije’ gezonde leefstijl om de beste versie van jezelf te zijn? Niet door weer aan het volgende dieet te gaan beginnen, weer streng te zijn voor jezelf, maar door met Voeding en je Brein, je Hormonen voor je te laten werken.

Ik was die vrouw die altijd straalde en die voor alles en iedereen klaarstond. Ik was die vrouw die het ideale leven leefde. Alles klopte. Ik kleedde mezelf mooi aan, maakte mezelf iedere dag mooi op en had altijd een grote lach op mijn gezicht.

Maar diep van binnen verdween mijn glans meer en meer. Ik was mijn kilo’s, mijn vermoeidheid, mijn kwaaltjes en mijn spiegelbeeld meer dan beu. Halverwege de 40, met nog een heel leven voor mij, besloot ik dat het genoeg was geweest. Tijd om definitief afscheid te nemen van de kilo’s  en klachten.

Omdat ik het roer blijvend om wilde gooien, besloot ik me te gaan verdiepen in voeding, maar ook in de werking van mijn lijf en hormonen. Ik viel 39 kilo af, werd gezond, energiek, bevrijd. Vrij van schaamte, schuldgevoel, eetbuien, klachten en kwaaltjes. Mijn aanpak werkte en werd life-changing. Eindelijk werd ik de vrouw die ik altijd wilde zijn, met een leefstijl waarbij gezondheid en genieten hand ik hand gaan. Het is mijn future Proof Vrouw in Balans lifestyle.

Mijn aanpak werkte en werd een life-changing manner. Eindelijk werd ik de vrouw die ik altijd wilde zijn!

BURN-OUT

CAROLIEN MILLIANO

CAROLIEN MILLIANO

Toen ik in mijn burn-out zat en op zoek was naar rust, heeft yoga mij de oplossing geboden. 

Daarom heb ik de online cursus ‘Beginnen met Yoga’ gemaakt. Zodat jij snel aan de slag kunt met yoga en de vele voordelen meteen kunt ervaren.
Door yoga blijf je in het hier en nu. Met behulp van je ademhaling houd je je aandacht bij je lichaam en ga je veel beter voelen hoe het met je lichaam gaat. We versterken hiermee je endorfine-systeem en is een must bij de aanpak van hormonale klachten. Het helpt de burn-out buiten de deur te houden en het helpt uit je burn-out te komen.

STRESSGERELATEERDE KLACHTEN

MELISSA PAS

MELISSA PAS 

Altijd ben ik al gefascineerd geweest door mensen. Hoe we doen, wat we denken en waarom we doen zoals we doen, noem het een onbewuste voorliefde voor psychologie. Tot een aantal jaar geleden kwam daar ook bij dat ik steeds meer bewust werd van fysieke gezondheid en hoe dat in relatie staat tot je geestelijke welbevinden. Mijn eigen ervaring kwam daarbij kijken, maar ook de gezondheid, of beter gezegd de kwalen, van mijn naasten duwden mij een richting op om daar meer over te weten te komen. De opleiding Hormoontherapie volgde en de kennis die ik opdeed en nog steeds opdoe intrigeert me nog elke dag. Naast Hormoontherapie heb ik de opleiding NLP-practitioner gevolgd en de cursus toegepaste Stressologie.

De puzzel viel ineen en ik heb alles samengevoegd om zo goed als ik kan dienstbaar te zijn voor anderen. Het doel is bewustwording creëren van wat gezondheid nou echt inhoudt. Als we weten hoe iets in elkaar zit kunnen we weloverwogen keuzes maken. Jouw lichaam in dienst van jou, en jij in dienst tot je lichaam… dan ontstaat er balans, en als jij in balans bent zit je beter in je vel en straal je. Dat is iets wat ik iedereen gun.

OVERGANGSKLACHTEN

SUZANNE ROUHARD

SUZANNE ROUHARD

In 2008 is onze heerlijke dochter Yenthe geboren. Na de zwangerschap merkte ik dat mijn energieniveau niet optimaliseerde en ik veel gewrichts- en spierklachten had wat natuurlijk veel invloed heeft op het genieten van deze mooie tijd. Dus toch maar eens naar de huisarts om te kijken of er iets mis was. Na bloedonderzoek bleek mijn schildklier onder te presteren, iets wat veel na een zwangerschap voorkomt. Na overleg ben ik toen op schildkliermedicatie ingesteld en ging het na verloop van tijd wel iets beter met me maar optimaal was anders. Dit zou toch anders moeten kunnen? Daar is toen mijn interesse in gezondheid, leefstijl  en hormonen begonnen. Avonden lang heb ik toen op internet gezeten en heel veel informatie hierover geabsorbeerd, er was geen stoppen aan! Er ging een wereld voor me open wat er mogelijk is met voeding en suppletie. Het werd mij steeds duidelijker welke klachten kunnen ontstaan uit een hormonale disbalans en het gegeven dat je er zelf heel veel invloed op kunt uitoefenen. Uiteraard bleef het niet bij theorie en ben ik dit op mezelf gaan toepassen. Binnen een paar weken begon ik me al stukken beter te voelen en na zo’n half jaar kon ik zeggen ‘Ik ben weer mezelf’. Natuurlijk was ik super enthousiast over dit resultaat, iets wat ik andere vrouwen ook gun.

In de laatste 10 jaar heb ik een aantal studies en cursussen gedaan om deze kennis uit te breiden. Omdat hormonen me altijd zijn blijven boeien heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren in overgangsklachten. Aangezien ik zelf in deze leeftijdscategorie val heb ik ook veel vrouwen in mijn omgeving met deze klachten. Allemaal succesvolle vrouwen maar enorm beperkt door overgangsklachten.

Overgang
CAROLIEN LUGT-BAKKER

CAROLIEN LUGT-BAKKER 

Mijn naam is Carolien Lugt, getrouwd en moeder van 3 volwassen dochters en trotse grootmoeder van een kleinzoon. Vanaf 2006 kreeg steeds meer last van overgangsklachten. Het begon met opvliegers overdag, later ook ’s nachts, hartkloppingen, hoofdpijn, slecht slapen etc. en het werd steeds erger! De huisarts gaf mij hormonen en dat hielp heel goed. Deze mocht ik echter na een jaar niet meer gebruiken omdat deze synthetische hormonen slecht zijn voor de gezondheid. En een alternatief had hij niet. Hij wist er duidelijk niets van en zei dat ik er maar doorheen moest!

Misschien de pil?
"Ik voelde mij heel erg in de steek gelaten en totaal niet serieus genomen."

Uiteindelijk ben ik, na een lange zoektocht geholpen met bio-identieke hormonen. Wat mij het meest stoorde is dat er in de medische wereld zo weinig interesse is in en kennis is over dit grote vrouwenprobleem
"Meer dan 34% van de werkende vrouwen meldt zich regelmatig ziek door overgangsklachten!"
Ik ben me gaan verdiepen en op zoek gegaan, en uiteindelijk een goede opleiding gevonden die mij alles leerde over hormonen en mij opgeleid heeft tot Hormoontherapeut. Het gebruik van bio-identieke hormonen is een laatste redmiddel en ik weet nu dat er vele andere manieren zijn, zoals levenswijze, voeding, kruiden om deze vervelende overgangsklachten te bestrijden en daar wil ik de vrouwen mee helpen! En herstellen van een hormonale disbalans!

HUIDKLACHTEN

MARJOLEIN PLAK

MARJOLEIN PLAK

Jarenlang heb ik zelf met ernstige huidproblemen rondgelopen. Acne, psoriasis, eczeem…. noem het maar op! Ik ben de opleiding schoonheidsspecialist gaan doen om meer over de huid te leren. Maar begreep al gauw dat huidproblemen op een dieper level ontstaan, namelijk in de darmen en door onze levensstijl.

Na de basisopleiding, schoonheidsspecialist ben ik me gaan specialiseren in acnétherapie en bindweefseltherapie. Ik volgde de  opleiding tot Orthomoleculaire voedingsadviseur en de opleiding tot hormoontherapeute bij Hormoon Community Nederland. 

In mijn werk als wellness therapeute en holistisch health coach kreeg ik de mogelijkheid om te leren van de beste holistische behandelaars en coaches. Daardoor heb ik kunnen zien wat de Ayurveda, Chinese medicijnen leer, reflexologie, aromatherapie en massage voor onze gezondheid kunnen betekenen. Door alles wat ik heb geleerd en heb ontdekt, is niet alleen mijn huid geheeld, maar kan ik anderen nu ook helpen naar een egale, schone en sterke huid door middel van  de juiste voeding, natuurlijke cosmetica en de juiste behandelingen.

ANJA VAN DINTER

ANJA VAN DINTER

Veel van mijn klanten ervaren hormonale klachten en dat linkte ik aan de huidproblemen die mijn klanten ervaarden. Mijn naam is Anja van Dinter, schoonheidsspecialiste en trotse eigenares van Beleza Schoonheidssalon, Huidinstituut en Massages. Met mijn passie voor huidverbetering en anti-ageing wil ik graag zoveel mogelijk mensen helpen een ‘stralende huid’ te krijgen!

Samen met mijn team van schoonheidsspecialistes blijven wij altijd op zoek naar de nieuwste behandeltechnieken, om zo de beste behandelingen  te kunnen blijven aanbieden. Veel huidaandoening zijn hormoon gerelateerd en daarom volgde ik de vakopleiding bij Hormoon Community Nederland, zodat we niet alleen werken aan verbetering, maar ook de oorzaak aanpakken van huidproblemen, veroudering of overgewicht. Samen te werken aan een mooie huid of, in de aangrenzende afslankstudio, te werken aan een mooi lichaam, samen een band op te bouwen en samen te mogen genieten van het eindresultaat, dat is wat mij HAPPY maakt en dat is waarom ik mijn werk met zoveel liefde iedere dag kan doen!


LIPOEDEEM

LIZA VAN SCHIJNDEL

LIZA VAN SCHIJNDEL

Mijn naam is Liza en ik weet als geen ander hoe het is om beperkt te worden in de bewegingsvrijheid door klachten als snelle verzuring, zware ledematen en een pijnlijk lijf dat niet meewerkt op het moment van inspanning. Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te informeren en te helpen met dezelfde soort klachten. Dankzij Quadrivas Therapy en de nodige leefstijlaanpassingen ben ik uiteindelijk zonder operatieve ingrepen volledig genezen van lipoedeem. Daardoor geniet ik nu van een pijnloos en vitaal leven en dat gun ik iedereen! Omdat dit mij zoveel heeft gebracht ben ik het vak Quadrivas Therapy gaan leren en ben ik in 2017 met mijn eigen praktijk gestart. De kennis die ik heb opgedaan in de opleiding van de Hormoon Community pas ik toe binnen mijn praktijkvoering. Benieuwd of ik wat voor jou kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op mijn website. "

BETERE SPORTPRESTATIES

ANNE BAVELAAR

ANNE BAVELAAR

Vrouwelijke sporters opgelet!

Door met je cyclus te trainen kun je meer uit je trainingen halen, en beter in je vel zitten. Plezier hebben in jouw sport en prestaties behalen is makkelijker wanneer je je lichaam helpt en geeft wat het nodig heeft. Hiervoor is een gezonde hormoonbalans belangrijk, maar ook dat je traint op een manier die past bij jouw lichaam. Zo haal je het maximale uit je trainingen. Wat voor sportief doel je ook hebt, zoals een bepaalde wedstrijd meedoen, spieren aanmaken, sneller en sterker worden, vrij van lichamelijke ongemakken zoals een opgeblazen buik tijdens trainen of wedstrijd óf gewoon beter in je vel zitten zodat je überhaupt kunt trainen: je kunt bij mij terecht.

Als oud topsporter en female performance expert heb ik me verdiept in training, voeding en herstel voor vrouwen. De wetenschap op het gebied van training, voeding en herstel heeft zich te lang gericht op mannen, en dat is 1 op 1 toegepast op vrouwen. Maar onze lichamen werken anders en we verdienen het te kunnen trainen op basis van wetenschap die gedaan is op vrouwen, of je nu in de puberteit bent, de vruchtbare fase van je leven of tijdens/ na de overgang.

Wil je meer? Betere prestaties of van een hormonale disbalans af? Stuur me een berichtje.

BETERE VERSIE VAN JEZELF?

ANOEK BOONSTOPPEL

ANOEK BOONSTOPPEL

Een coach die twijfelaars over de streep trekt, die betweters doet inzien dat ze toch niet altijd gelijk hebben, die dromers aanmoedigt hun dromen om te zetten in waarheden.

Kortom: een coach die je helpt om over de drempel te stappen en er alles aan doet om jou meer uit het leven te laten halen op het gebied van gezondheid, energie en zelfvertrouwen! Alles is mogelijk, als je maar durft!

Door mijn enorme passie voor (en kennis over) een gezonde lifestyle ben ik in 2009 gestart met het begeleiden van mensen die wilden afvallen.

Naast het geven van voedingsadvies en training, coachte ik deze doelgroep op een heel intensieve en persoonlijke manier. Deze unieke manier van begeleiden deed mij opvallen en leidde uiteindelijk tot twee eigen health clubs in Nederland. Bij mijn nieuwe concept op Bonaire kunnen mensen naast afslanken ook met hormonale  hulpvragen bij mij  terecht.

WIJ VRAGEN ONDERSTEUNING

Als student of afgestudeerd Hormoontherapeut heb je uiteraard gratis toegang tot onze community. Het enige wat we van je vragen is je expertise te delen en wellicht vind je het leuk actief deel te nemen op ons Forum. Sluit je vandaag nog aan bij je favoriete groep of maak er zelf een aan!