Ontmoet gelijk gestemden

DHEA

DHEA is als voorloper de moeder der geslachtshormonen en tegelijkertijd onze anti-aging en feel good hormoon. DHEA, voluit dehydro-epi-androsteron, legt de fundering voor hormonen als oestrogeen en testosteron.

DHEA wordt hoofdzakelijk gevormd in de bijnieren uit cholesterol maar soms ook in de gonaden (geslachtsklieren) en hersenen. DHEA matigt de gevolgen van een te hoog cortisol, beschermt de zenuwcellen en maakt nieuwe zenuwcellen aan, houdt jouw immuunsysteem sterk, je geheugen scherp en huid stralend en leidt de werking van neurotransmitters in goede banen. DHEA, de meest voorkomende hormoon in ons lichaam, is zo waardevol op zoveel vlakken dat je jezelf echt tekortdoet als je 'm niet optimaal voedt met rust, onbespoten groenten en fruit en ontstekingsremmende kruiden als kurkuma.

DHEA daalt bij chronische stress en bij ouderdom. Nogal wat menopauzale en ouderdomsklachten zijn terug te leiden naar een te beperkte hoeveelheid DHEA in het lichaam.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.