MENSEN

BIJSCHOLING | TIJD VOOR VERDIEPING

Bij de Opleiding Hormonen geloven we in voortdurende groei en ontwikkeling. Daarom bieden we een reeks boeiende en informatieve bijscholingen voor zowel beginners als ervaren professionals in de gezondheidszorg. Onze bijscholingen zijn ontworpen om je kennis en vaardigheden op het gebied van hormonen te verdiepen

AANBOD GEACCREDITEERDEN ONLINE BIJSCHOLINGEN

Dr. Marijke Gordijn

CIRCADIANE RITME

0,5 ECTS

Dr. Marijke Gordijn is directeur van Chrono@Work en werkt als gastmedewerker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Gordijn houdt zich bezig met de invloed van ons dag- en nachtritme op onze psychische en fysieke gezondheid. In haar onderzoek bekijkt ze op welke manieren voeding, slaap en licht ons welzijn kunnen bevorderen. Essentieel daarvoor is dat mensen zowel rekening houden met het tijdstip van de dag als luisteren naar hun persoonlijke biologische klok. Om haar kennis over het dag- en nachtritme van de mens door te voeren in de maatschappij richtte Gordijn in 2012 Chrono@Work op. Dit bedrijf heeft als doel om te helpen voorkomen dat mensen in de huidige maatschappij te maken krijgen met een verstoord 24-uursritme. Middels trainingen, advies, onderzoek en innovaties ondersteunt dit bedrijf werkgevers, onderzoekers en professionals in de zorg.

Zij legt in deze video-les uit wat is Chronobiologie is. De Biologische klok en invloed van licht. Slaapregulatie Individuele verschillen – Chronotypes. Verstoringen en wat zijn de gevolgen van een Sociale jet lag, Tijdzones & Zomer – en wintertijd, onregelmatige werktijden en geeft Praktische tips voor de opvang van goed licht! Aanmaak van Melatonine en het voordeel van Time restricted eating.

Geaccrediteerd 05, ECTS


Investering: € 69

 • Onbeperkt toegang tot de video
 • Volledige Presentatie hand-out
 • Zelftoetsing
 • Certificaat KTNO
Gynaecoloog Hormonen
Dr. Anne-Mieke Omtzigt

ENDORFINE-SYSTEEM

0,5 ECT

Dr. Anne-Mieke Omtzigt, Gynaecoloog;

Je endorfinesysteem is een echte multitasker en betrokken bij honderden processen in je lichaam. Het is een zelfherstellend systeem dat stress, ziekten en trauma’s geneest. In onze westerse welvaartsmaatschappij (een stressvolle omgeving, gebrek aan beweging, fastfood en veel suiker) komt ons endorfinesysteem behoorlijk onder druk te staan. Een slecht werkend endorfinesysteem is vaak de oorzaak van verschillende lichamelijk en psychische klachten. 

Als ervaren gynaecoloog en PNI therapeut weet Anne–Mieke als geen ander de opbouw en de functie  en het belang van een gezond endorfinesysteem uit te leggen en wat er gebeurt wanneer dit systeem onder druk staat. Ook legt ze uit hoe je zelf de balans herstelt.

Geaccrediteerd 05, ECTS


Investering: € 69

 • Onbeperkt toegang tot de video
 • Volledige Presentatie hand-out
 • Zelftoetsing
 • Certificaat KTNO
Cardioloog, Insuline resistentie
Remko Kuipers

HET VROUWENHART

0.5 ECTS

Remko Kuipers is gezondheidscoach, cardioloog en onderzoeker. 

Hart- en vaatziekten bij vrouwen zijn lange tijd onderschat, dat komt mede doordat klachten bij vrouwen anders zijn dan bij mannen. Onze cardioloog drs. Remko Kuipers vertelt u via deze video graag meer over het vrouwenhart. En in welke fases van een vrouwenleven er extra risico’s bestaan op klachten van hart- en vaatziekten.

Juist omdat de klachten van hart- en vaatziekten bij vrouwen anders zijn dan bij mannen, worden ze niet altijd herkend. De klachten worden vaak bestempeld als ‘niet passend’ bij een hartaandoening. Naast de bekendere klachten als pijn op de borst,  in rust en/of bij inspanning, kan er ook sprake zijn van onder andere onbegrepen afname van de conditie, energieverlies, vermoeidheid en/of concentratieproblemen. Het is daarom extra belangrijk om te weten waar je op moet letten binnen de praktijk als dit soort klachten zich voordoen..

De kennis in deze video gaat over het Vrouwenhart, hoe je specifieke klachten herkent en wat je aan lifestyle interventies kunt inzetten.

Onderwerpen: Hartinfarct, Aderverkalking, Stabiele angina pectoris, Instabiele klachten, Plaque ruptuur – Plaque erosie, Vaatspasmen (Prinz Metal), Vaatdissectie (SCAD), Micro vasculaire obstructie, Hartfalen, Systolisch hartfalen, Diastolisch hartfalen;

Vorm: Video 2 uur Geaccrediteerd 05, ECTS


Investering: € 69

 • Onbeperkt toegang tot de video
 • Volledige Presentatie hand-out
 • Zelftoetsing
 • Certificaat KTNO

INTERVISIE

7 november


Intervisiespecialist: Dorte Kramers

Je helpt elkaar bij intervisie om na te denken over een werkvraag. Dit doe je door kritische en verhelderende vragen te stellen. Zo leer je van elkaar en van elkaars ervaringen en zo help je elkaar om je verder te verbeteren in je werk.

Wat gaan we doen?

De hormoon professional brengt een hulpvraag in. Met elkaar onderzoek je de vraag en mogelijke oplossingen.

De focus ligt op het oplossen van problemen.


Investering € 125 (inclusief lunch)

Lokatie: Rotterdam

Tijd: 10.00 -16.00 uur