Ontmoet gelijk gestemden

Prolactine

Prolactine is het hormoon dat onder normale omstandigheden vrouwen na de zwangerschap borstvoeding kunnen geven aan de baby. Mannen beschikken eveneens over prolactine maar over het nut en de noodzaak van dit hormoon bij de heren, daar zijn de geleerden vooralsnog niet uit.

Prolactine wordt geproduceerd in de voorkwab van de hypofyse, de adenohypofyse, gelegen in de schedelbasis achter de neus. Een tekort aan prolactine is zelden verontrustend, hyperprolactinemie ofwel een teveel aan prolactine -indien niet in verwachting- kan leiden tot een prolactinoom. Een prolactinoom is als tumor weliswaar meestal goedaardig maar dit gezwel gaat helaas wel gepaard met nare klachten, zowel bij vrouwen als bij mannen, waaronder hoofdpijn, slechter zicht, sombere gedachtes, een lage libido en ongewenste gewichtstoename. Een prolactinoom onderdrukt bovendien de aansturing van de geslachtsklieren. Een prolactinoom kan overigens ook worden veroorzaakt door een trage schildklier en/of diverse medicijnen zoals bepaalde antidepressiva en/of een tekort aan vitamine B6. Donkergroene bladgroenten, peulvruchten en biologische sojabonen houden het prolactinegehalte in je bloed stabiel.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.