Ontmoet gelijk gestemden

Oestriol

Oestriol (E3) ofwel estriol is een hormoon dat uitsluitend vrouwen van nature produceren maar is nauwelijks te traceren behalve bij een zwangerschap. Tijdens de zwangerschap wordt oestriol in zeer grote hoeveelheden door de placenta geproduceerd, vlak voor de bevalling is die hoeveelheid op z'n hoogst.
De placenta (moederkoek) is een endocrien, een gerelateerd orgaan dat zich in het beginstadium van de zwangerschap ontwikkelt en de moeder en baby gezond houdt.

Oestriol wordt in lichtere mate aangemaakt in de lever. Oestriol, zolang er geen sprake is van een zwangerschap, staat in de oestrogenengroep bekend als de zwakste schakel. Wie (te) weinig oestriol aanmaakt, denkt daar ongetwijfeld wat minder lichtzinnig over. Extra oestriol kan je helpen tegen vaginale uitdroging, het schrijnende gevoel bij plassen, fietsen en vrijen. Artsen schrijven vrouwen oestriol geregeld voor bij een blaasontsteking.

Een flinke dosis plantaardige oestrogenen tref je in lijnzaad, sesamzaad, humus, knoflook, sojabonen, gedroogde abrikozen, dadels, linzen en koffie. Het hangt af van je oestrogeenbalans of je deze zogeheten fyto-oestrogenen zo veel mogelijk moet eten of dat je ze juist beter kunt vermijden. Fyto-oestrogenen doen bovenal hun uiterste best jou, afhankelijk van je geslacht, borst- of prostaatkanker te besparen.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.