Ontmoet gelijk gestemden

Histamine

Voor wie last heeft van hooikoorts, is histamine geen onbekend fenomeen. Histamine, op papier een neurotransmitter maar kan zich in de praktijk gedragen als een hormoon, schept de basisvoorwaarden voor de groei van lichaamscellen. Zodra het lichaam is volgroeid, gaat histamine zich bemoeien met het afweersysteem. De neurotransmitter beschermt je tegen bacteriƫn, virussen en ziekmakende stoffen zoals stuifmeel. Tot die indringers behoren eveneens muggen en wespen. Je hersenen sturen bij een beet of steek linea recta histamine naar de plek des onheils om het gif te bestrijden. Niet het insect maar histamine is de veroorzaker van de jeuk.

Die onbedaarlijke niesbuien, loopneus en opgezwollen ogen bij hooikoorts die ontstaan omdat histamine je bloedvaten verwijdt waardoor veel vocht vrijkomt. Wie overgevoelig is voor histamine heeft vaak last van irritaties aan de neus, keel, ogen, longen en huid. Een intolerantie voor histamine ontstaat als het lichaam te weinig antihistamine aanmaakt en te weinig vocht binnenkrijgt. Water remt histamine. Negeer in dit geval rode wijn, chocolade, tomaten, zuurkool en paddenstoelen want dat zijn histaminebommen. Bonen, paprika en rabarber bevatten daarentegen nauwelijks histamine.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.