Ontmoet gelijk gestemden

GABA

De volledige naam van GABA is gamma-aminoboterzuur. GABA wordt in de hersenen geproduceerd vanuit glutamaat. Glutamaat is een zout dat van glutaminezuur afstamt. Glutaminezuur komt op zijn beurt in het lichaam voor als aminozuur, een bouwstof waaruit eiwitten worden gemaakt. Moeder Natuur heeft nogal bemiddeld in ons lichaam.

GABA is als neurotransmitter onmisbaar vanwege zijn kalmerende, verdovende en angstremmende werking. Als het blijft malen in je hoofd, zou de diagnose wel eens een tekort aan GABA kunnen zijn. Wie te weinig GABA aanmaakt, kan zich amper ontspannen, hij of zij blijft hangen in de hoogste versnelling. Slechte slapers zouden wel eens een gebrek aan GABA kunnen hebben. Veel slaappillen bevatten niet voor niets een flinke dosis GABA. Deze neurotransmitter 'waakt' voor overactiviteit. Natuurlijker, en minstens zo effectief, is het om de GABA-tank in je lichaam bij te vullen door vaker broccoli, salie, uien, bananen, noten, zaden, scharreleieren, tomaten, vette vis en kamut (oertarwe die wordt aanbeden vanwege hoge hoeveelheid eiwitten, vezels en mineralen) te eten. GABA ontfermt zich tevens over je bloeddruk, lever, alvleesklier en immuunsysteem. GABA kun je koesteren met de juiste voeding.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.