Ontmoet gelijk gestemden

SLS

SLS ofwel Sodium Lauryl Sulfate is een detergent. En een detergent is een stof die ontvet, die de oppervlaktespanning van een vloeistof verlaagt. Deze chemische reactie leidt tot veel schuim. Fabrikanten van shampoos, douchegels, gezichtsreinigers, handzepen en tandpasta's maken dan ook grif gebruik van SLS.
Let wel: in dat ontspannende schuimbad, verpest je je (hoofd)huid. SLS is namelijk een agressieve stof die de natuurlijke beschermlaag van je huid aantast. SLS dringt bovendien vrij makkelijk je lichaam in en kan zo via de bloedbaan terechtkomen bij je organen en dat wil je echt niet meemaken. De schadelijke gevolgen zijn niet altijd direct merkbaar. Het kan soms jaren duren voordat de problemen (uitgedroogde huid, huidschilfers, haaruitval, jeuk en allergie├źn) zich opstapelen.

Haaruitval is tegelijkertijd een veelvoorkomende klacht bij vrouwen met PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) en er zijn nogal wat vrouwen die daar last van hebben want de nummer 1 onder hormonale afwijkingen bij dames. Voor hen is het extra raadzaam shampoo te gebruiken die vrij is van SLS.

Last van wondjes of blaasjes (aften) in je mond? Check vooral ook je tandpasta. Want SLS bijt van zich af.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.