Ontmoet gelijk gestemden

Octylfenol

Octylfenol is in 2011 toegevoegd aan de lijst van zeer ernstige zorgstoffen wat inhoudt dat fabrikanten verplicht zijn de hoeveelheid te vermelden. Octylfenol is de bouwsteen van nogal wat producten: kleur- en geurstoffen, pesticiden, landbouwchemicaliƫn en antioxidanten. Van octyfenol worden onder meer verf, lijm, smeerolie en autobanden vervaardigd en daarmee is deze chemische verbinding commercieel interessanter dan ons lief is.

Uit onderzoek is gebleken dat octylfenol, een hormoonanaloge stof, geslachtscellen in het productiestadium kan beschadigen. Omdat onze lever het slechts mondjesmaat lukt octylfenol onschadelijk te maken slaan we het op in onze borsten, prostaat, hersenen en buik. Chemische stoffen die de lever niet kan ontgiftigen veranderen in onze lijf in vrije radicalen en die veroorzaken oxidatieve stress. Langdurige oxidatieve stress genereert bijna automatisch altijd ziekten, ontstekingen en vroegtijdige veroudering.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.