Ontmoet gelijk gestemden

nagellak

Bisfenol A

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in zoveel producten voorkomt dat je met recht kunt spreken van een waslijst: plastic flessen, (verouderde) zuigflessen en fopspenen, vershoudfolie, computers, cd's, wc-papier, verpakkingen van magnetronmaaltijden, implantaten, infuusapparatuur en nagellak. Daarnaast wordt BPA onder meer gebruikt als basis voor expoxylijm en expoxyhars, in bepaalde tandheelkundige materialen en medische hulpmiddelen, in inkt en in kassabonnen en ander thermisch papier.

Waar bisfenol in overvloed aanwezig is, daar kun je beter uit de buurt blijven. Dit middel ontregelt namelijk het hormoonsysteem. Hoe? Bisfenol A bootst in het lichaam het natuurlijke oestrogeen na. Met een oestrogeendominantie gaan nogal wat vervelende klachten gepaard zoals vleesbomen, gevoelige borsten, PSM en endometriose. Bij mannen kan een overschot in oestrogeen effect hebben op de vruchtbaarheid. Zij hebben bovendien last van vetophopingen op 'vrouwelijke' plekken. Mannen met 'tietjes' zijn mogelijk te vaak blootgesteld aan BPA.

Een aantal jaar geleden zijn er aanwijzingen gevonden dat BPA bij het minste of geringste al schade kan toebrengen op het immuunsysteem van ongeboren en jonge kinderen. BPA is inmiddels verboden in babyflesjes en verpakkingen met voedsel bestemd voor peuters tot drie jaar.

Reactie plaatsen

PRAAT EROVER

BELANGRIJK IS GERICHT ADVIES TE KRIJGEN VAN EEN GESPECIALISEERD HORMOONTHERAPEUT DIE VANUIT ERVARINGSDESKUNDIGHEID JE ZULT BEGRIJPEN EN EEN VOORBEELD VOOR JE KAN ZIJN DAT ER OP EEN NATUURLIJKE MANIER IETS AAN TE DOEN IS.