fases

DOORBREEK DIE HORMONALE FASES

Kies voor optimaal vrouw te zijn - in alle levensfasen en met alle bijzonderheden die het vrouwelijke geslacht zo uniek maken.

Bekijk de programma's

Van Je eerste menstruatie tot de menopauze - natuurlijke en systemische hormonentherapie biedt zachte en natuurlijk regulerende opties gedurende alle levensfasen van een vrouw.

Vanaf het meisje, de puberende tiener tot de volwassen vrouw, van het verlangen naar kinderen tot het moederschap, tot aan de menopauze en daarna - gedurende het hele leven van een vrouw zijn er perioden waarin het lichaam bijzonder wordt uitgedaagd. In al deze fasen is de optimale interactie van hormonen een belangrijke factor voor het fysieke en mentaal-psychologische welzijn van de vrouw. Holistische en systemische dagelijkse lifestyle aanpassingen bieden bewezen en innovatieve mogelijkheden om op een zachte en regulerende manier in te grijpen in het hormonale systeem.

Voor Hormoon Community Nederland is het een voorrecht en passie om samen met jou deze hele reis van vrouw-zijn te mogen maken. Daarom nodig wij je uit optimaal vrouw te zijn - in alle levensfasen en met alle bijzonderheden die het vrouwelijke geslacht zo uniek maken. We begeleiden je zowel professioneel als empathisch, met diepgaande ervaring.

Je bent niet alleen - niet als mens, niet als vrouw.

Online coaching hormonen

Informatie, ondersteuning en praktische tools voor elke levensfase!

We verwachten niet van jou dat jezelf naast je drukke agenda ook nog op eigen wilskracht aan de slag gaat om hormoon expert te worden.

Daarom hebben we een aantal sessies ontwikkeld waarin de werking van hormonen duidelijk voor je wordt. 

In de  specifieke online cursussen 'grip op je hormonen' vind je direct toepasbare praktische tools die je dagelijks kunt toepassen, kun je video's bekijken over voeding en hormonen. Je vragen stellen in de chat, online evenementen volgen en ontvang je het volledige e-book 'grip op hormonen'. Bovendien kun je op het besloten platform contact maken met 'leeftijdgenoten met dezelfde vragen of problemen'.

Bekijk programma's 


programma

Wil je begrijpen wat er in je omgaat?

Wij hebben veel geleerd over wat je écht verder helpt en wat niet. We weten bijvoorbeeld dat menstruatie klachten geen gehoor krijgen en je daar wel wat aan wilt doen. Het volgen van zware en strenge diëten bij overgewicht niet vol te houden is en medicatie bij depressie of slaapproblemen geen permanente oplossingen bieden. IVF trajecten vaak langer duren dan nodig is. Hulp wordt vaak een lang traject en dat is niet ons doel.

We helpen je met zinvolle toepasbare adviezen en indien nodig openen we directe deuren naar de hormoontherapeuten die jou serieus nemen, dezelfde ervaring hebben en vanuit je eigen huiskamer beschikbaar zijn.

Dit is onze meest complete oplossing voor iedereen die kampt met vragen, klachten of gene rondom de hormoonhuishouding.

PROGRAMMA'S

online programma

De
Vruchtbare
Periode 

Van je menstruatie tot eerste zwangerschap

Meer Info
programma

Gezond

Zwanger

Worden

Hoe bereid je je voor voor een optimale zwangerschap? 
Meer Info


Pre-

Menopauze

De pre-menopauze komt gepaard met vele symptomen. Hoe verhelp je deze met levensstijl?
Meer Info

De Menopauze

Wat is de menopauze? Wat gebeurt er, zijn de symptomen, en hoe ga je daarmee om? En wat is Hormoon-Suppletie-Therapie?
Meer Info
menopauze

Post-
Menopauze

Hoe wordt je energiek oud em wat kan voeding en lifestyle voor jou bijdragen?
Meer Info
online programma
49,-

Vruchtbare periode

In de vruchtbaren periode krijgen vrouwen te maken met menstruatie problemen, PMS, PCOS,  ongewenste kinderloosheid, huidproblemen en meer. 

Maar gelukkig heb je zelf wel invloed op hoe jij de klachten verminderd of zelfs laat verdwijnen!

Wij Helpen je daar graag bij!

Hoe?

Wij bieden je een compleet programma aangepast aan de vruchtbare periode, je krijgt 1 jaar toegang tot ons online platform, waar we beschikbaar zijn voor vragen, webinars geven en je krijgt als Bonus een 15-delige documentaire serie over voeding en hormonen.

programma
49,-

Gezond zwanger worden

Je kunt je écht voorbereiden op een gezonde zwangerschap en vooral wat het voor jou en je toekomstige kind betekent om in het latere leven stabiel door het leven te gaan.

Je zult je afvragen, wanneer moet je starten met stoppen van anticonceptie?

Hoe bereid je je lichaam optimaal voor op een zwangerschap?

Wat zijn de risicofactoren die kunnen leiden tot complicaties tijdens de zwangerschap?

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor een gezonde zwangerschap?

Hoeveel moet je eten tijdens de verschillende fases van de zwangerschap?

Op welke manier kan beweging bijdragen aan een gezonde zwangerschap?

Hoe verloopt een bevalling?

Wat heb ik nodig om mijn baby thuis of in het ziekenhuis te krijgen?

Wat gebeurt er na mijn bevalling en hoe kan ik mezelf hierop voorbereiden?

Wat betekent de kritische periode?


Wij Helpen je daar graag bij!

Hoe?

Wij bieden je een compleet programma aangepast aan deze spannende periode, je krijgt 1 jaar toegang tot ons online platform, waar we beschikbaar zijn voor vragen, webinars geven en je krijgt als Bonus een 15-delige documentaire serie over voeding en hormonen.

22,- per maand

(Pre)-Menopauze

In de pre-menopauze krijgen vrouwen te maken met menstruaties die minder voorspelbaar worden in termen van timing, duur en intensiteit. Minder Focus, Meer vermoeidheid, onrust en emoties. 

Helaas is er nog geen wondermiddel beschikbaar die alle symptomen in één keer teniet doet. Maar gelukkig heb je zelf wel invloed op hoe jij de klachten ervaart en verminderd.

Wij Helpen je daar graag bij! 

Hoe?

Wij bieden je een jaar lang compleet programma aangepast aan de Pre-menopauze, je krijgt 1 jaar toegang tot ons online platform, waar we beschikbaar zijn voor vragen, webinars geven en je krijgt als Bonus een 15-delige documentaire serie over voeding en hormonen. Een traject waar je jaren profeet van hebt!

Hormoontherapeut
22,- per maand

Menopauze

In de Menopauze krijgen vrouwen te maken met onverklaarbaar overgewicht, vaginale droogheid, droge ogen, laag libido, stemmingswisseling, nachtzweren en opvliegers, hartklachten en vergeetachtigheid. Veel vrouwen kunnen in deze periode ook wel wat ondersteuning gebruiken. In ons programma behandelen we vraagstukken over:

Wat is demenopauze?

Wat zijn Symptomen van de menopauze?

Welke fysieke veranderingen onderga ik in het lichaam tijdens de menopauze?

Welke gezondheidsrisico's worden geassocieerd met de menopauze?

Wat is Hormoon-Suppletie-Therapie?

Voor wie is HST geschikt? Wat zijn de verschillende soorten HST?

Wat zijn de risico's en voordelen van HST?


Wat is het belang van regelmatige lichaamsbeweging tijdens en na de menopauze en hoe ontstaan veranderingen in slaappatronen en hoe hiermee om te gaan.


Wij helpen je daar graag bij!

Hoe?

Wij bieden je een compleet programma aangepast aan de Menopauze, je krijgt 1 jaar toegang tot ons online platform, waar we beschikbaar zijn voor vragen, webinars geven en je krijgt als Bonus een 15-delige documentaire serie over voeding en hormonen.


menopauze
49,-

Post-Menopauze

In dit programma leer je alles over de post-menopauze. 

Hoe wordt je energiek oud, wat kan voeding en lifestyle voor jou bijdrage en wat is HST (hormoon suppletie therapie)

Je krijt meer inzicht in:


  • Wat is de post-menopauze?
  • Symptomen van de postmenopauze.
  • Fysieke veranderingen in het lichaam tijdens de postmenopauze.
  • Gezondheidsrisico's geassocieerd met de postmenopauze.
  • Het belang van een gezond dieet na de menopauze.
  • Wat is het Belang van regelmatige lichaamsbeweging.
  • Veranderingen in slaappatronen en hoe hiermee om te gaan
  • Effectieve stressmanagementtechnieken voor vrouwen die door deze fase gaan
  • Rol van sociale ondersteuning bij het bevorderen van welzijn

Wij helpen je daar graag bij!

Hoe?

Wij bieden je een compleet programma aangepast aan de Post-Menopauze, je krijgt 1 jaar toegang tot ons online platform, waar we beschikbaar zijn voor vragen, webinars geven en je krijgt als Bonus een 15-delige documentaire serie over voeding en hormonen.

'Na het volgen van mijn persoonlijke programma stond ik perplex!'

Nog nooit had iemand mij verteld hoe mijn hormonen geprogrammeerd waren, welke invloed ik zelf kon uitoefenen om me goed te voelen, mijn klachten eerder aan te voelen en te anticiperen. Hormonen het is voor mij een levenslang traject, en dat inzicht is zo fijn! Daar is geen pilletje tegen opgewassen.  Ik voel me prima en mijn gezin begrijpt me beter.

Honger

Ik voel me prima en mijn gezin begrijpt me beter.

'Had ik dit maar eerder geweten' 

Na één berichtje op het platform had ik al meteen de juiste therapeut te pakken, ik kampte al jaren met een onverklaarbaar overgewicht. Heb vele diëtistes afgelopen en personal trainers. Anta Admiraal heeft me met veel geduld uitgelegd dat we de oorzaak moesten bekijken. Een traagwerkende schildklier was de uitkomst en ben begeleid door een Hormoontherapeut van HCN, gespecialiseerd in Schildklierklachten. Ik werd eindelijk gehoord en begrepen. Inmiddels gaat het stukken beter en zie de toekomst weer rooskleurig tegemoet. De online training gaf me veel inzichten, waar een therapeut of arts gewoonweg geen tijd voor heeft om je dit uit te leggen. Ik begrijp mezelf nu meer en waar mijn klachten zijn oorsprong vinden. 

Ik kan het nu beter ondervangen.

This isn't a plan,

"prof said"

Its Hormones.

-Brandon Sanderson