groentebrood

Recepten

Rineke Dijkinga, haar recepten zijn 


Recept van Rineke Dijkinga

Geschikt voor lunch, diner en als tussendoortje

Ingrediënten voor 4 personen:

*500 gram biologische of biodynamische speltbroodmix

*150 gram fijngemalen zonnebloempitten en/of pompoenpitten

*150 gram lupinemeel of kikkererwtenmeel

*200 gram gemengde, fijngesneden groenten bijvoorbeeld spinazie, brandneteltoppen, paprika, broccoli, wortel, prei of bleekselderij waarvan maximaal de helft aan bladgroenten

 *2 eieren

*200 milliliter tomatenpuree

*200 milliliter water

*1 rode ui, fijngesneden

*flinke scheut olijfolie

*2 eetlepels zeesla of norivlokken

*1 eetlepel zeewierpoeder

*2,5 eetlepel Italiaanse kruiden

*4 gram agaragar als bindmiddel

Optioneel: fijngesneden olijven, zongedroogde tomaten, verse basilium, peterselie, knoflook en Keltisch zeezout