Rineke Dijkinga, haar recepten zijn
Recept van Rineke Dijkinga
Geschikt voor lunch, diner en als tussendoortje
Ingrediënten voor 4 personen:
*500 gram biologische of biodynamische speltbroodmix
*150 gram fijngemalen zonnebloempitten en/of pompoenpitten
*150 gram lupinemeel of kikkererwtenmeel
*200 gram gemengde, fijngesneden groenten bijvoorbeeld spinazie, brandneteltoppen, paprika, broccoli, wortel, prei of bleekselderij waarvan maximaal de helft aan bladgroenten
*2 eieren
*200 milliliter tomatenpuree
*200 milliliter water
*1 rode ui, fijngesneden
*flinke scheut olijfolie
*2 eetlepels zeesla of norivlokken
*1 eetlepel zeewierpoeder
*2,5 eetlepel Italiaanse kruiden
*4 gram agaragar als bindmiddel
Optioneel: fijngesneden olijven, zongedroogde tomaten, verse basilium, peterselie, knoflook en Keltisch zeezout