Recepten

Lekker in je vel met gezonde gerechten!

Hormonen

Recepten

'Laat jouw voeding jouw medicijn zijn en jouw medicijn jouw voeding'

Hippocrates van Kos, grondlegger van de westerse geneeskunde

Vlinders in je buik

Onze buik vertelt ons onbewust bijna alles. De sleutel naar de oplossing van jouw klachten en angsten schuilt wellicht in je voeding. Je darmen heten niet voor niets je tweede brein, een verstoorde darmflora is in veel gevallen de boosdoener. Je bent meestal wat je eet. Hormoon Community Nederland verzamelt elke maand nieuwe recepten -van simpel tot uitgebreid- van chefs en voedingsdeskundigen die lekker, gevarieerd en gezond zijn. Scroll naar beneden en je vindt vast iets van je gading. Schrik niet van die vlinders in de buik. Want je wordt verliefd, verliefd op jezelf als je darmen niet langer protesteren.

Recepten voor een gezonde hormoonbalans

Bietenstamppot

Vegetarisch koken kan voor sommigen een uitdaging zijn. Bij het koude weer is een stampot op tafel meer dan welkom! En de rookworst of speklappen zullen wij bij deze heerlijke bietenstamppot met geitenkaas zeker niet missen! Het gerecht heeft een lekker bittertje door het donkere bier wat er aan toegevoegd is. 

Recepten voor een gezonde hormoonbalans

Groentebrood

Dit brood is gezond, jodiumrijk en zó lekker dat het geen beleg behoeft. Je kunt het besmeren met wat grasboter voor nog wat extra jodium maar dat heeft het brood zelf niet nodig. Geschikt als lunch, een stevig tussendoortje en als bijgerecht tijdens het diner.

Tartaar van rode biet

Met deze feestelijke salade maak je goede sier aan tafel en help je je lever hormonen te recyclen in tijden dat er wat te vieren valt en er net iets te veel alcohol vloeit. De ingrediënten in dit lunch- of voorgerecht bij een meergangendiner stimuleren de lever beschermende stoffen aan te maken.

Prei-ei-muffins

De schildklier regelt dat jouw lichaams-temperatuur optimaal blijft. Ben jij een koukleum? Knoflook, nori, peper, kurkuma, gember, eiwit en kokosmelk zouden weleens de remedie kunnen zijn. Laten nou deze ingrediënten de basis vormen voor deze heerlijke muffins.

Dragon-verbenaschotel

Citroenverbena is een superkruid dat de spijsvertering bevordert en helpt tegen slapeloosheid en migraine veroorzaakt door stress. De medicinale werking van dragon reikt eveneens ver. Dragon verlicht bijvoorbeeld menstruatie-krampen. Dit heerlijke stoofpotje doet 't altijd goed.

Rauwmelkse hangop  

Rauwe melk bevat beduidend meer vitamine B6, vitamine C, foliumzuur en glutathion dan verhitte melk. In onbewerkte melk blijven bovendien de eiwitten/aminozuren intact. Nadeel is de beperkte houdbaarheid. Ben je zwanger, sla deze hangop voor de zekerheid over.

Paddenstoelenterrine

 Paddenstoelen hebben een positieve uitwerking op ons immuunsysteem en met noten beschermen we onszelf tegen allerlei nare aandoeningen. Met deze terrine van kastanjechampignons en fijngehakte gemengde noten ga je hormonale ontregelingen uit de weg.

Hormonen

Plan je eigen week menu

Sport je intensief of juist helemaal niet? Wil je afvallen of spiermassa opbouwen? Eet je glutenvrij, lactosevrij of liever zonder vlees of vis? Wat je doel en wensen ook zijn, wij stellen voor jou elke week opnieuw het ideale menu samen.

Genereer met één druk op de knop een overzichtelijke boodschappenlijst en bestel al je boodschappen eventueel zelfs direct online.

MENUPLANNER nu met 25% introductie korting


D'as makkelijk dat wil ik wel!

MEER OVER VOEDING EN HORMONEN WETEN?

Wil jij graag meer weten over voeding en hormonen?  We hebben speciaal voor jou een documentaire serie opgenomen, met Rineke Dijkinga de expert op het gebied van voeding en hormonen, wil je al de 15 filmpjes graag bekijken en inzicht krijgen wat voeding voor invloed heeft op je hormoonhuishouding?

Maak van koken een feestje...

Recepten

Kookworkshop volgen?

Verandering van spijs doet eten, dat weten we allemaal. Niets leuker dan nieuwe gerechten ontdekken, nieuwe smaken, nieuwe technieken en vaardigheden. Hormoon Community Nederland organiseert op gezette tijden interessante kookworkshops passend bij jouw nieuwe leefstijl. Je leert er niet alleen nieuwe gerechten, je leert er gelijk mensen kennen die net als jij de ultraprocessed foods en/of andere schadelijke stoffen hebben afgezworen. Tussen de bedrijven door tippen wij jou over toffe adresjes waar je met een gerust hart kunt shoppen, lunchen en/of dineren. Meer informatie? We houden je graag op de hoogte: