Bereiding
Doe de eieren, kokosmelk, olijfolie, Tamari (of zout/peper) knoflook en Nori snippers in een kom en klutst dit. Voeg tijdens het klutsen geleidelijk de curry mix toe en vervolgens ook het boekweitmeel. Was de prei, snijd deze in zeer fijne reepjes en verdeel de reepjes over ca. 12 muffin bakjes. Giet het ei-prei mengsel erover en zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden. Bak ze in ca. 35-40 minuten. Serveer ze met volop groentes naar keuze. Als je er een paar over hebt kun je ze ook prima als tussendoortje of lunch eten.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels Tamari (anders op smaak maken met (Keltisch) Zeezout)
- Paar draaien peper uit de molen
- Scheutje olijfolie
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel Nori snippers* (of andere zeewier snippers)
- 60 gram boekweitmeel
- 2 volle eetlepels van de mix van: curcuma, komijn, koriander, kerrie, gember en cayenne.(of een deel van deze kruiden)
- 150 gram prei, zeer fijn gesneden
Gezondheidstips
Gefermenteerde soja (Tamari), zeewieren (Nori), knoflook, peper, kokos (melk), kurkuma, gember, cayenne (uit de rijst- en curry mix) en eiwitten zijn allemaal stoffen die de schildklier functie positief beïnvloeden. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze de warmteproductie (thermogenese) positief beïnvloeden.