Hormoon Community Nederland

To control your hormones is to control your life

Blij dat je ons hebt gevonden!

Bij Hormoon Community Nederland vind je lotgenoten, ervaringsdeskundigen en therapeuten die jou begrijpen, steunen, motiveren, inspireren, inzicht geven in jouw persoonlijke situatie en waardevolle tips geven zodat je weet wat je aan jouw specifieke hormonale klachten kunt doen. We vermoeden namelijk dat je niet bij toeval op dit platform bent beland. Je voelt je niet okay, je tobt met klachten waarmee je je geen raad weet en door anderen wordt afgedaan als aanstelleritis of kampt met klachten waarvoor geen behandeling lijkt te bestaan. Hormoon Community Nederland is jouw lotgenoot, jouw luisterend oor, jouw adviseur en jouw therapeut ineen. We hebben maar één doel voor ogen en dat is dat jij je weer goed gaat voelen, dat jij weer vertrouwen krijgt in het leven zoals je het wil leiden, en dat je grip krijgt over je hormonen.

Voel je snel weer 'normaal'! Ik help je graag.

Anita Admiraal

Alle fases in het leven heb ik als bijna 60-jarige vrouw doorlopen. Hormonen hebben altijd een grip op mij gehad zonder dat ik me bewust was van mijn hormonale programmering. Ik behaalde successen en bereikte diepe dalen. Nadat ik de finish van de Marathon in New York passeerde vol glorie en zelfverzekerdheid, stortte ik zonder dat de buitenwereld dit merkte volledig in. Een rode draad in mijn leven... 'going to the edge'. Een gedraging ontstaan vanuit de baarmoeder. Geboren met een tekort aan serotonine en een vergrote bijnier. Het enige uiterlijke kenmerk is mijn lange ringvinger.

Hormonen

Van de kritische periode naar een missie

Ze is altijd een tomboy geweest. Anita Admiraal, de bevlogen oprichter van Hormoon Community Nederland, keek liever naar een stevige pot voetbal dan dat ze speelde met poppen. Shoppen vond ze een straf. Ze lag krom bij mannenhumor maar ergerde zich dood aan vrouwen die maar bleven twijfelen voor de spiegel over de kleur van hun lippenstift. Ze was een stoer meisje met een sterke eigen wil en een nog sterkere competitiedrang. Ze was, en is nog steeds, een doorpakker, ze is niet te remmen.

Ze besefte dat ze geen meisje-meisje was maar waaraan dat lag, ze had geen flauw idee. Dat haar ringvinger langer is dan haar wijs- en middenvinger, dat zette haar op latere leeftijd aan het denken. Wat bleek? Haar moeder is tijdens haar zwangerschap van de fiets gevallen. Die val is van grote invloed geweest op haar karakter. ,,Mijn wilskracht, een soort oerkracht, is in de baarmoeder ontstaan. Ik moest als foetus al zien te overleven. Ik maakte nauwelijks zwangerschapshormonen aan, ik slikte bovendien de pil. En toch raakte ik zwanger. 

Anita Admiraal ontdekte dat de kritische periode -het tijdvak tussen conceptie en de peuterleeftijd, de pre- en postnatale periode- zo bepalend is voor het verdere verloop van je leven, voor je latere gezondheid. Op je gedragingen, op de manier waarop je tegen zaken aankijkt, op alles. ,,Mijn slanke postuur en mijn sterke motivatie heb ik te danken aan een tamelijk hoge testosteronspiegel. De keerzijde van die dominantie zijn een gevoelige huid, oorsuizingen en vervelende allergieën. Ik nies wat af.”

Ze ging zich tijdens een gediagnostiseerde burn-out verdiepen in de materie hormonen en schrok hoe vaak klachten worden afgedaan als ‘iets dat tussen de oren zit’. Te weinig artsen en therapeuten zijn op de hoogte van hormonen en de gevolgen van hormonen die niet in balans zijn terwijl hormonen de belangrijkste communicatiemiddelen in ons lichaam zijn. Dat verklaart waarom medicijnen niet altijd aanslaan en bepaalde diëten averechts werken. Daar is nog een wereld in te winnen, dacht ze. Manmoedig als ze is, trok ze haar stoute schoenen aan en richtte dit platform 8 jaar geleden op voor een breder draagvlak. ,,Hormonen worden te vaak over het hoofd gezien. Aan mij de taak daar verandering in te brengen.”


Meer weten over je hormonale programmering en hoe je (weer) grip krijgt op je leven? 

VOLG DAN MIJN ONLINE TRAINING 


Het is de moeite waard!

MEER OVER ONS


"Ik zou graag willen dat je kennis maakt met deskundigen, ervaringen deelt met andere leden en waardevolle tips ontvangt over het in stand houden of verbeteren van je hormoonhuishouding. Doe je mee?

De eeuwenoude manier om verbondenheid en vertrouwen te creëren, is ook de ideale manier om online relaties te bouwen, te onderhouden specialisten en lotgenoten goed te leren kennen op een authentieke en aansprekende manier.

Ik geloof dat je beter in je vel komt te zitten, als je inzicht krijgt, in jouw specifieke lichamelijke klachten. Samen met lotgenoten en specialisten in hun vakgebied en liefde voor hun vak bereik je meer dan alleen.

Ik gun iedereen een happy en energiek bestaan dankzij de kracht van mijn online community. Ik help je graag."

Hormonen

Extra weetjes over mij

 • Ik woon samen met mijn hond Gypsy in Rotterdam
 • Daar ben ik op eerste paasdag 14 april 1963 geboren
 • Ik ben een Zondagskind en dol op de Lente
 • Voor Pasta Vongele kun je mij wakker maken
 • Ik voel me het best in de natuur
 • Mijn voeding eet ik zo veel mogelijk biologisch
 • Muziek is een rode draad in mijn leven en kan niet zonder Jazz
 • Ik rij sinds kort geen auto meer
 • Om mijn focus te behouden wandel ik elke ochtend bij zonsopkomst
 • Mijn lievelingssport is roeien, en dan in zo'n sloep op de maas
 • Connecten en verbinden is wat ik het liefste doe
 • Ben een visionair en echte doorpakker
 • Wil andere altijd gelukkig maken
 • Mijn laatste passie? Hormonen!